Kong – mislykkede 64-spil fra 2021

Sputnik World har lavet en remake af det ”Donkey Kong Jr.” fra 1982 som kom til bl.a. Atari, NES m.fl. Dengang blev Commodore 64 snydt, men der er siden kommet tre versioner. Mr. Sid lavede i 2014 arkadeversionen. Arlasoft lavede i 2019 Game & Watch spillet og Kong i 2021 er bygget over Panorama versionen, som kom i 1982.

 

Alle tre spil handler som du sikkert ved om at Junior skal befri sin far Donkey Kong fra Mario, der har sat ham i et bur. Det er det eneste spil, hvor Mario er den onde.  Kong er ikke en direkte klon af Panorama versionen, men derimod en personlig og mere levende version ifølge udvikleren.

Junior kan bevæge sig frit på skærmen, men det ødelægger desværre gameplayet.

Grafikken er markant bedre end dengang og mere up to date, det samme er lyden og desværre kan man sige det samme om styringen. Junior bevæger sig som en rigtig karakter og ikke i ryk som i gamle dage. Det gør det imidlertid meget svært at spille det. For Kong handler om timing og den er nærmest umulig at beregne, når figurerne ikke kører i ryk. Det gør beklageligvis at den fremragende grafik og lyd og oplevelse generelt hurtigt afløses af frustration.

Jeg kom ikke ret langt og faktisk lykkes det end ikke at få farmand befriet bare en enkelt gang selvom jeg bestemt gav det et godt forsøg. Kong er til trods for den imponerende indpakning bare ikke et særlig godt spil. Desværre. 

Du kan hente spillet her: https://csdb.dk/release/index.php?id=205245

 

4.7/5 - (4 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.