Mayhem in Monsterland – C64

Det er de færreste C64 spil, man gider spille i længere tid og af andre grunde end nostalgi. Men der er nogle spil, der selv den dag i dag fortsat er fremragende. Mayhem in Monsterland er et af dem.

Spillet blev produceret af Apex Computer Productions, der havde skalpe som Creatures og Creatures 2 bag sig. Meyhem in Monsterland havde fremragende HIRES (stjerner og skyer m.m.) og MULTICOLOR (platforme, buske m.m.), mens sprites var i almindelig mode. Hvis du ikke kan huske, hvad det betyder, så er der et link i bunden af anmeldelsen. Her er det nok, at fastslå at Mayhem in Monsterland er et utrolig flot spil, der satte ny standard for, hvad man kunne med brødkassen. Ikke kun er grafikken utrolig flot, men den er også hurtig og det hakkede ikke.

 

Jeg har aldrig rigtig nydt platformsspil på C64/Amiga, fordi man manglede en “hoppe-knap”, men heldigvis kan man da sætte sin emulator til at have to knapper (i CCS64 er det Input og define joystick special) eller man købe et joystick med to knapper til menneskepenge, hvis man har Mayheim In Monsterland på fysiske medier. 

Historie er…
Theo Saurus hyggede sig en dag med sit trylleri og kom desværre til at forvandle Jellyland, Pipeland, Spottyland, Cherryland og Rockland til triste steder, nu skal du i form af hans gode ven Mayhem finde tryllestøv, sådan at det kan spredes over steder igen og alt er tilbage som det skal være. Når du har gjort stedet til et “happy place” skal du fjerne fjenderne. Hvilket betyder du skal igennem den samme bane igen, men denne gang er det mere glade farver og mere glad musik.

 

Gameplay

Før hver levels får du et mål, det er fx på level 1 at samle 10 x tryllestøv (stjerner), når du har gjort det skal du finde udgangen. Derefter skal du samle 125 stjerner på samme level, når den er i “happy”. Personligt har jeg altid været mere til spil, der hedder at bevæge sig fra a til b, men det er jo en smagssag. I Mayhem in Monsterland kan man godt nå enden af ens level uden at have udført opgaven og så skal man tilbage igen. Når man har samlet nok stjerner kan man løbe rigtig hurtig og slå fjender ihjel på den måde ellers må man hoppe på dem, men det er ikke alle, man kan hoppe på uden at dø. Der er fire baner, der hver har et sad- og et happy land.

 

1993
Selv efter dagens standard holder grafikken ganske udmærket, og for C64 er den ret så fantastisk. Hvis du forestiller dig en blanding af Mario og Sonic, så er du ikke helt galt på den.

Mayhem kom i 1993 og blev kun solgt på postordre, det opnåede alligevel meget stor udbredelse, da Amiga Format fulgte hele tilblivelsen af spillet og endte med at give det kontroversielle 100% i score. I dag er det gratis download eller du kan købe en fysisk version hos Binaryzone.org.

I 2006 kom spillet til datidens mest populære device; Blackberry. Der hedder spillet Mayhem Magic Dust og kan også spilles i en browser på PC. Bare søg på navnet i Google.

 

Konklusionen
Mayheim In Monsterland er et utrolig flot spil med god lyd og superb gameplay. Det er svært, og det bliver ikke nemmere af at man aldrig kan have mere end tre liv på noget tidspunkt, så får man et ekstra liv mens man har tre, ja, så er det bare ærgeligt. Naturligvis kan man snydetræne lidt ved at gemme spillet (på emulator) efter hver level, men det er ikke en del af det oprindelige spil. 

Alt i alt er Mayheim In Monsterland er et af de bedste platformsspil på markedet – også i dag – og det er en skam, det aldrig opnåede den udbredelse som det fortjente. 

Hent spillet ved at klikke på linket:

Eksterne links:

Hvad er HIRES og MULTICOLOR? Læs her: http://www.studiostyle.sk/dmagic/gallery/gfxmodes.htm (ekstern link).

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.