Newcomer – C64

Newcomer er et Rollespil (RPG) på ikke mindre end 14 disketter. Det tog ti år at udvikle det og de nåede kun lige at blive færdig før de kastede sig over Ultimative Newcomer, der tilsyneladende blev opgivet i 2013.

Du ankommer på en ø, der også virker som et fængsel, hvorfor du er der, ved du ikke. Men nu må du se om du kan komme væk fra den.

Der kan være seks personer i din gruppe og alle kan have forskellige evner og funktioner som i stil med Wasteland eller de første Falloutspil. Der er over 180 interaktive personer i verden, 80 stillbilleder og 50 forskellige lokaliteter med 30 forskellige grafisk tilbehør. Historien er ikke lineær og der er mange forskellige måder at gennemføre det på.

Imponerende og skuffende på samme tid
Newcomer er et kæmpespil på hele 14 disketter (eller 7 dobbeltdisk) og det kan ses med store flotte stillbilleder, god baggrundsmusik og masser af dialog.

Men samtidig er det helt tydeligt at teamet bag Newcomer burde have nedskaleret projektet. Der er lange loadingtider, der er en hel del disketteskift, som er til at leve med på emulator, men på den rigtige maskine, ville det være et mareridt. Når man går rundt og udforsker øen tager det 3-4 sekunder at gå et skridt og af en eller anden grund kunne jeg ikke dreje til venstre, men kun til højre (så venstre, blev altså 3xhøjre), om det var min kopi ved jeg ikke.

Alt i alt er Newcomer et teknisk imponerende spil, men det er ikke et voldsom godt spil.

Hent det her: https://csdb.dk/release/?id=3431

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.