Infection 3: Revnen i muren, tegneserie

I sidste nummer af Infection stak Dave Blame og venner afsted mod den russiske grænse for at indlede et angreb på Global Waste, mens ”sørøver bedstefar” John Diamond blev skudt ned af et hangarskib i sin flyvende bil, ja den slags kan jo ske. Men hvordan er det gået vores helte? 

Det er her vi starter. Forfatter, tegner og forlægger Casper Sand har valgt at give os et afbræk fra hovedhistorien så vi kan lære John Diamond (og hans papegøje) bedre at kende.  Han er sat i et fængsel, hvor de laver de frygteligste forsøg på mennesker. Naturligvis må John redde sin papegøje, sig selv og verden ved at bryde ud. Man kan måske næsten gætte sig til at det involverer en revne i en mur, samt en papegøje, en diamant og solen.  

Kloge gags
Først og fremmest er Infection sjov, men den er også klog. Eksempelvis ser vi at John Diamonds papegøje har en fodlænke på. Det er jo sjovt i sig selv, men det bliver først rigtig klogt, når dette aktivt bruges til at lave yderligere jokes og handling. Dermed bruges de små detaljer i billederne og en genlæsning vil give nye detaljer. 

I kapitel 8 er vi tilbage ved hovedhistorien med Dave Blame. Det starter ellers meget fredeligt på en russisk base, hvor en soldat sættes til at lufte lille Moppe ude midt Sibiriens is fyldte landskab, naturligvis går det galt for den unge rekrut, der ender med at blive fanget i et stormvejr af granater. Men mon ikke den unge soldat dukker op i næste nummer som en morsom bifigur? Jeg lagde mærke til den pudsige detalje, at jeg egentlig ikke kunne navnene, men fordi vi er i mangastil, så er man aldrig i tvivl om hvem er hvem og hvem det er der er de gode (sådan nogenlunde gode i det mindste). 

Der er ikke meget tekst og det gør det dejlig læsevenligt. Jeg fandt ingen stavefejl og det er så sjældent i et tryk efterhånden at det er værd at nævne.

Som altid slutters der af med fortællinger om skabelsen af værket. Casper Sand fortæller bl.a. at selve Infection historien har ligget klar i nogle år og derfor blev 2’eren lidt af en kamp at gøre færdig pga. manglende motivation. Heldigvis mærkede vi læsere ikke noget til det – udover den lange ventetid. Men Casper smed altså hovedhistorien til side og lavede et helt nyt kapitel til 3’eren. Motivationen var tilbage og som bonus lærer vi John Diamond at kende lidt bedre og forhåbentligt skal vi ikke vente alt for lang tid på at se, hvad der sker med ham. I det oprindelige manuskript skriver han, at John Diamond først dukker op igen i kapitel 15, det må gerne ændres, tak. 

Konklusion
Da jeg modtog en mail fra Casper Sand om jeg ville modtage et anmelder eksemplar, skrev jeg naturligvis jatak tilbage under betingelsen af, at man risikerede en negativ anmeldelse. Jeg husker tydeligt, da jeg var redaktør på AMIGA omkring 1996-97 og jeg modtog et spil fra en tysk producent. Jeg skrev en sønderlemmende kritik og oplevede at blive råbt af på tysk-engelsk i telefonen efterfulgt af et brag da røret blev smækket på med beskeden om at bladet aldrig ville modtage anmelderkopier igen. Senere oplevede jeg nu som redaktør for Bladet om Windows med Amiga at et firma kun ville sende, såfremt jeg skrev positivt. Selvfølgelig hænger det ikke sådan sammen, når man laver blad eller hjemmeside, hvor ens troværdighed er på spil. 

Heldigvis kan jeg kun være positiv overfor Infection vol. 3, der er faktisk er der jo intet jeg hellere vil i anmelderregi. Javel ja, det kan være sjovt at skrive en negativ anmeldelse, men det kræver at man kæmper sig igennem en dårlig film, dårlig tegneserie eller lignede. Det er nu engang sjovere at være godt underholdt. Det er man ved Infection 3. Handlingen flyver afsted og det tager ikke lang tid at læse bladet, der har et nemt forståelig layout med flotte tegninger. Farver og tekst rammer spot on. Handlingen er god og tilpas skør og fjollet til at man sluger det hele i et hug. 

 

I betragtningen af at alle forlag kæmper ved at få ryggene til se ens ud, må jeg bare konstatere at det nok er sværere end man lige skulle tro. Ved siden af Infection ses Storm, mens Zzap bøgerne er et helt kapitel for sig selv i forsøget på at lave ens rygge.

Titel: Infection vol. 3: Revnen i væggen
Format: B5 format (Basserne, Anders And m.fl.), 76 sider med stiv ryg, tykt papir og limen ser ud til at holde. 
Kunstner: Casper Sand
Udgiver: Global Waste Publishing
Kan bl.a. købes hos: www.caspersand.dk
Derudover kan man støde på ham til messer og hæfterne sælges i udvalgte tegneseriebutikker.
3’eren koster 125 kr., mens de to foregående er nedsat til en hundredemand.
Bind 4 er på vej. 

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.