Hvad skete der i marts 2024 – et tilbageblik

Denne gang om at sociale medier skal forbydes, Gitta, der skal betale andres skat, Undawn taber over 998 mio. og så nærmerer vi os de 1000 kroner for et spil.   

 

Florida forbyder sociale medier 

Unge under 14 år må fremover ikke bruge medier såsom Facebook, Snapchat, Instagram, TikTok m.fl., det er i hvert fald planen. Forbuddet lægger op til at unge, der allerede har en konto, skal slette den. Helt som du forventer det, så forventes forbuddet at blive udfordret i retten. Loven skal træde i kraft 1. januar 2025. 

I andre stater er der allerede vedtaget lignende love, der i større eller mindre omfang begrænser unges brug af sociale medier. 

Også i Danmark er der raslen med sablen, men om det bliver til mere end det, ved vi ikke endnu, jeg tvivler på at der sker noget i Danmark lige med det samme. 

Højere priser

Hvis du som jeg kan lide de gamle spil, så er der gode nyheder. Vi bliver sikkert flere, måske ikke fordi folk vil, men fordi der ikke er andre valg. Spilpriserne er steget med op mod 20% siden 2022 for de største titler og fortsætter den udvikling begynder vi at kunne se spil til over 1000 kroner. Det efterlader naturligvis spørgsmålet, om der er en smertegrænse, og om der kommer endnu flere spil med mikrotransaktioner.

 

Undawn

Udviklet i Kina for over en milliard af mere end 300 udviklere og med bl.a. Will Smith i en af rollerne og med masser af zombier. Eller enkelte zombier hvis du da ikke er faldet i søvn mens du plukker bær, kæler med katten eller bag rattet på lange køreture. Spillet er så nemt, at du nærmest ikke kan dø og sidde fast. Til gengæld bydes der på kedelig grafik, rædsom lyd og et ikke eksisterende gameplay. 

Spillet, der er et “free to play” har indtil videre på et år indtjent 2 millioner, hvilket har gjort at Tencents aktiekurs er faldet med 13%, svarende til små 300 mia. Det, der har ramt Tencent benhårdt er at Kinas regering har indført en række love der forhindrer skjult gambling og man har sat ind overfor afhængighedsskabende spil, som netop er det et spil som Undawn promoverer. Så ros til Kina for initiativet.

Og de politiske nyheder og nej, det er faktisk ægte nyheder, der er ikke blandet 1. april ind i det her. 

Gitta blev opkrævet 13 naboers ejendomsskat af Vurderingsstyrelsen, det er dem, der havde et budget på 87 mio og 6 mand og brugte 4000 mio, 850 ansatte og 6 år uden at nogen sagde stop. Opgaven er fortsat ikke løst og styrelsen udsender helt bevidst nu krav til borgerne som man ved er forkert. 

Hun ringede til styrelsen og kom igennem efter 3½ times ventetid, hvorefter hun blev bedt om at betale regningen og så ellers gå rundt til naboerne og samle ind. IT systemet kunne nemlig ikke finde ud af hendes grund, og sådan var det. Man kan gætte sig til hendes overraskelse da hun kontaktede skat på skrift og fik samme besked, for slet ikke at tale om da hun gik til pressen med det og skatteministeren slet ikke forstod, hvorfor det overhovedet var et problem. Efter offentliggørelsen af artiklen (og have læst kommentarsporet, antager jeg) besluttede han at “overveje tiltag”. I guder dog. 

Direktøren for Vurdering styrelsen er vurderet til at have gjort så godt et job, at man har sat ham i spidsen for at få forsvarets indkøbscentral, der skal håndtere 200 mia. Ud fra hans tidligere erfaringer vil det budget nok blive sprængt. 

Og så lige en sjov en til at klare måneden på

 

Det er planen at jeg hver måned vil samle op på det vigtigste i hver måned.

 

Kilder (eksterne kilder): 

https://www.dr.dk/nyheder/penge/gitta-skal-betale-skat-alle-sine-13-naboer-saa-bad-skattevaesnet-hende-om-vaere

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/florida-indfoerer-forbud-mod-sociale-medier-boern-under-14-aar

https://ekstrabladet.dk/forbrug/Teknologi/flopper-faelt-kostede-en-milliard-indtjente-to-millioner/10175599?ilc=c

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.